Wander project more of the story of us…


(Pictures are of Lake Lemon in Indiana)

We realized once the twins were finally home (after the second visit to the NICU or Neonatal Intensive Care Unit) that it was time to move. Our home in Western Hills (a suburb of Cincinnati Ohio) was well, not big enough. There were two cribs in the master bedroom and officially no floor space to move around the room. We decided that it was time to move. We had, the summer before considered moving, even putting in an offer on the house, but our house didn’t sell. We took the plunge this time dumping our savings into buying the new house and hoping the old house would sell (it did, but it took five months after moving). We listed our old house with a Realtor in June, knowing that our new house wouldn’t be finished until August.

We found a new neighborhood just north of where we were. Called Mt. Airy (and still in the greater Cincinnati Metropolitan area) it seemed like the perfect neighborhood. We decided (after Kindergarten) as well to enroll the Bean in an alternative school. But that is another discussion. We worked with the builder in designing a home that would better fit what we needed. The living room and dining room were going to be turned into a playroom for the twins. We had gates on both sides, so the boys had space to move around, but couldn’t get anywhere near the two sets of stairs in the new house (down to the basement in the kitchen, where my office was – shocking I know my office was in the basement where it remains today).

The house was three levels, the basement having my office and a room for the furnace (and a pool table). The main level had the living room (now playroom) the garage, the kitchen, and a family room. We turned the family room into a home theater/space to relax.  Out the kitchen, there were sliding glass doors that led to a patio. The patio had a basketball goal on one end. We added a pool to the backyard the next spring.  The upstairs of the house had the bedrooms and a laundry room. My wife wanted the laundry room on the same level as the laundry creators. It was a smart idea.  That reduced the number of trips up and down the stairs while doing laundry!  We also got lucky and now had great neighbors all around us. Plus we had room to spread out and actually enjoy.

.doc

Family Historian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s